Snel naar...

Tweede golf en huisartsenzorg

Onze huisartsenzorg gaat tijdens de zogenaamde tweede golf zoveel mogelijk door.

Onze huisartsenpraktijken hebben een aantal regels opgesteld, om de veiligheid voor u en onze medewerkers zoveel mogelijk te waarborgen. Wij vragen u zich hieraan te houden. Het is in uw belang dat wij op de praktijk veilige zorg kunnen blijven leveren. 

Praktijkregels: 

- kom met een mondkapje naar de praktijk 

- wij werken alleen op afspraak: bel van tevoren. Een afspraak maken aan de balie is niet mogelijk. 

- bloedprikken kan, op afspraak, bel dus ook eerst van tevoren. 

- bij klachten die zouden kunnen passen bij een corona-infectie, vragen wij u een test te doen bij de GGD (0800-1202)

 

Tenslotte vragen wij uw aandacht voor de volgende basisafspraken: 

- bewaar 1,5 meter afstand

- pas handhygiene toe

- bij klachten passend bij een corona-infectie (hoesten, verkoudheid, keelpijn, koorts) overleg met de GGD voor een test en nader advies (0800-1202)

 

 

Lupine neemt deel aan ELAN

 

Uw gegevens voor de beste zorg

We willen u graag melden dat wij naast het opleiden van huisartsen nu ook op het gebied van onderzoek samenwerken met het Leids Universitair Medisch centrum (LUMC) om de gezondheid en zorg te verbeteren voor u zelf en de mensen in onze wijk en stad. Deze samenwerking heet ELAN (Extramuraal Leids Academisch Netwerk).

Onderzoekers gebruiken een gecodeerde kopie van uw digitale medische gegevens, soms aangevuld met gegevens uit andere registraties. Gegevens zoals uw naam en adres en wie uw huisarts is worden niet verstrekt aan de onderzoekers.

Als u dit niet wilt kunt u dit aangeven bij ons. Voor meer informatie zie de ELAN- patiëntenfolder, op internet (www.lumc.nl/elan) of in onze wachtkamer.

 

Griepprik 2020

In oktober ontvangt u een uitnodiging voor de griepprik. 

In de brief staat uitgelegd hoe we de griepprik op een veilige wijze toedienen, in lijn met de regels rond de corona-epidemie. 

Vorige jaren mocht u ook zonder afspraak langskomen op de praktijk voor de griepprik, deze service kunnen we dit jaar door de corona-regels niet bieden. 

Heeft u eind oktober 2020 geen uitnodigingsbrief ontvangen, neemt u dan contact met ons op. 

Indien u de griepprik nooit kreeg, maar deze wel wilt hebben, kan dat. Meldt u dit dan bij de assistente, zij legt u dan uit hoe dit in zijn werk gaat. 

Update 27-10-2020:

Vanuit de overheid wordt op 27 oktober de oproep gedaan om bij gezonde mensen in de leeftijdscategorie 60 t/m 69 jaar af te zien van de griepvaccinatie, i.v.m. mogelijk tekorten. Wij vragen u dit in overweging te nemen. Wij bieden u de mogelijkheid om na 15 november contact op te nemen of u alsnog gevaccineerd kunt worden. 

Mentale gezondheid

GGZ Rivierduinen biedt binnenkort een tweetal cursussen aan waarover we u willen informeren. Het betreft cursussen voor mensen die zich gespannen voelen en mensen met familieleden met psychische klachten. Dit soort klachten komen natuurlijk veel voor. Om die reden vermelden wij de cursussen graag op onze website. 

Lees meer

SSG Lupine   OK original Keurmerk LD NPA NHGpa RGB

Huisartsenpraktijk Lupine
Praktijken van Gemeren, Hoogendoorn, Nijessen en Obaidy
Lupinesingel 85
2403 CM Alphen aan den Rijn

AOEL logo email

SSG Lupine is onderdeel van Alphen op één Lijn.