Snel naar...

Automatische herhaalservice

herhalingVoor mensen die langdurig verschillende medicijnen gebruiken is het altijd weer lastig en tijdrovend om de voorraad bij te houden en een nieuwe voorraad medicijnen aan te vragen bij de huisarts. Om dit in de toekomst op een meer efficiënte manier te laten verlopen heeft uw apotheek samen met uw huisarts een methode ontwikkeld die voor u, de huisarts en de apotheek voordelen heeft.

Automatisch aanleveren

Dit houdt in dat alle medicijnen die u doorlopend gebruikt, voortaan voor een periode van (maximaal) 3 maanden automatisch aan u verstrekt kunnen worden.

Voordat uw medicijnen op zijn, neemt de apotheek contact op met uw huisarts.

De huisarts beoordeelt of u de medicijnen nog nodig heeft en stuurt het recept direct naar de apotheek. Ongeveer een week voordat uw medicijnen op zijn, kunt u ze ophalen in de apotheek, of desgewenst laten bezorgen.

U hoeft dus zelf niet meer naar de huisarts te bellen voor uw medicijnen. Als u verschillende soorten medicijnen gebruikt, wordt bij aanvang de medicijnvoorraad gesynchroniseerd. Dit houdt in dat de medicijnen die u gebruikt, afgestemd worden op een gelijke periode.

Hoe zit het met de controles van de huisarts?

Het kan zijn dat u de aanvraag van uw medicijnen combineerde met de vaste controle bij de huisarts of praktijkondersteuner. Als u een vaste periodieke afspraak heeft bij uw huisarts of praktijkondersteuner is het voor u handig als de medicijnen klaarstaan op de dag dat u de afspraak heeft. Geef deze datum dan aan op het deelnameformulier.

Het is belangrijk dat patiënten met astmamedicijnen en medicijnen voor hoge bloeddruk minimaal één of twee keer per jaar de huisarts of de praktijkondersteuner bezoeken voor de noodzakelijke controles.

Wat zijn de voordelen?

Wij zijn van mening dat de bovenstaande werkwijze voor alle betrokkenen een aantal voordelen heeft:

  • U hoeft niet meer naar uw arts te bellen voor een herhalingsrecept.
  • U hoeft niet meer zelf te controleren of uw medicijnen op zijn.
  • De huisarts kan op een rustig moment uw medicijngebruik beoordelen.
  • De huisarts krijgt minder telefonische aanvragen, waardoor er meer tijd overblijft voor aandacht en zorg voor de patiënt.
  • In de apotheek staat alle medicatie al klaar of wordt in één keer bij u thuis bezorgd voor een periode van maximaal 3 maanden.
  • De apotheek en huisarts bewaken uw medicijngebruik.

Deelname

Indien u besluit hieraan deel te nemen, dan verzoeken wij u dit formulier in te vullen en retour te sturen naar de apotheek. Naar aanleiding van uw opgave ontvangt u van ons bericht over de ingangsdatum en over de nieuwe werkwijze. Heeft u vragen over deze regeling of over uw medicijnen, dan kunt u altijd contact opnemen met uw eigen apotheek.

Deelnameformulier invullen

Wat te doen bij wijzigingen?

Als uw medicijnen tussentijds gewijzigd worden, bijvoorbeeld op advies van de specialist of huisarts, verzoeken wij u dit aan ons door te geven. U kunt dit doen door middel van het wijzigingsformulier.

Wijzigingsformulier invullen

 SSG Lupine

Stichting Samenwerkingsverband Gezondheidscentrum Lupine
Lupinesingel 85
2403 CM Alphen aan den Rijn

AOEL logo email

SSG Lupine is onderdeel van Alphen op één Lijn.