Snel naar...

Apotheek

Apotheek Ridderveld

Apotheek Ridderveld is sinds 1972 gevestigd in de wijk Ridderveld. Sinds oktober 2019 is de apotheek verhuisd van de Troubadourweg 3 naar gezondheidscentrum Lupine op de Lupinesingel 85. Apotheek Ridderveld vormt samen met de apotheken Herenhof, Dagnacht, De Hoge Zijde, Allart, Ter Aar en de Vijverapotheek in Nieuwkoop één samenwerkingsverband onder de naam “Samenwerkende apotheken Rijn en Gouwe”. Alle apotheken zijn HKZ-gecertificeerd voor kwalitatief hoogstaande en transparante zorg.

Binnen de Stichting Samenwerkingsverband Gezondheidscentrum Lupine (SSGL) werkt apotheek Ridderveld nauw samen met de gevestigde huisartsen in de huisartsenpraktijk Lupine, Samenwerkende Alphense Fysiotherapeuten (SAF) en de Voedietist. Er zijn afspraken gemaakt over de kwaliteit van de zorg welke is vastgelegd in diverse zorgprogramma’s zoals diabetes, COPD en CVRM. Het zorgprogramma astma en depressie wordt het komende jaar opgestart.

Visie en missie

Apotheek Ridderveld wil farmaceutische zorg, hulpmiddelen en thuiszorgartikelen met een juiste prijs / kwaliteitsverhouding aanbieden aan consumenten in de omgeving. De apotheek vindt de deskundigheid van haar medewerkers belangrijk om zo haar cliënten optimaal te kunnen begeleiden in het geneesmiddelengebruik.

Producten en diensten

De samenwerkende apotheken willen graag een totaal pakket kunnen leveren. Bijna alle door de patiënt gewenste genees- en verbandmiddelen, farmaceutische hulpmiddelen, zelfzorgartikelen, hypoallergene cosmetica en artikelen behorend tot het randassortiment kunnen door de apotheek geleverd worden. De gangbare geneesmiddelen en geneesmiddelen die in acute situaties benodigd kunnen zijn, worden in voldoende mate op voorraad gehouden.

Voor mensen die hun medicatie niet meer zelfstandig kunnen regelen wordt de mogelijkheid geboden om gebruik te maken van een speciaal doseersysteem waarbij de medicijnen per toedieningstijdstip in zakjes zijn verpakt. Dit vergemakkelijkt de toediening en inname van geneesmiddelen en bevordert de therapietrouw.

Alle patiënten van de apotheken kunnen rekenen op een deskundig advies over het gebruik van hun geneesmiddelen en zelfzorgmiddelen. Met behulp van een klantenkaart wordt medicatiebewaking uitgevoerd bij verkoop van zelfzorgmiddelen. Daarnaast wordt, zowel actief als op aanvraag, informatie gegeven over allerlei zaken die betrekking hebben op gezondheid en geneesmiddelen. De apotheek biedt de patiënten de mogelijkheid tot een persoonlijk consult in de apotheek of bij de mensen thuis. Ook worden er medicatiegesprekken gevoerd met patiënten boven de 65 jaar die vijf of meer medicijnen gebruiken. Maar valt u niet in deze categorie en heeft u een vraag over uw medicijnen, stel deze dan gewoon in de apotheek!

Door het optimaliseren van de farmacotherapie en door farmaceutische patiëntenzorg willen we als apotheek een bijdrage leveren aan het verbeteren van het welzijn van onze patiënten. Deze zorg zien we als een continu proces en geven we inhoud door middel van zorgactiviteiten. Deze zorgactiviteiten bestaan uit:

  • Advies over medicijnen en gezondheid: u kunt te allen tijde terecht voor advies over medicijnen en uw gezondheid.
  • Een persoonlijk gesprek: een persoonlijk gesprek over uw medicatie is altijd mogelijk. U kunt hiervoor het beste van tevoren even een afspraak maken.
  • Inhalatie-instructie: indien u inhalatiemedicijnen gebruikt dan is het heel erg belangrijk dat u het medicijn op de juiste wijze inhaleert. Bij de eerste keer dat u een inhalatiemedicijn krijgt voorgeschreven, krijgt u in de apotheek een uitgebreide instructie in de spreekkamer. Bij een vervolguitgifte wordt geinformeerd of het inhaleren van het medicijn nog goed gaat. Jaarlijks controleert de apotheek uw inhalatietechniek door even apart met u in de spreekkamer te gaan zitten. Foutjes in de techniek sluipen er gemakkelijk in en het is jammer als daarom het medicijn niet of minder goed werkt. Indien u twijfelt of u goed inhaleert en de apothekersassistente heeft u niet uitgenodigd voor deze controle, vraag er dan zelf naar.
  • Informatie over diabetes, bloedglucosemeters en testmiddelen: heeft u vragen over deze onderwerpen, schroom dan niet om hier in de apotheek naar te vragen.
  • Controle op het veilig gebruik van uw receptgeneesmiddelen: de apotheek controleert bij iedere aflevering van medicijnen of deze samen gebruikt kunnen worden met de medicijnen die al in de computer staan geregistreerd. Indien u buiten Alphen aan den Rijn uw medicijnen heeft gehaald (bijvoorbeeld toen u bij iemand logeerde) meld dit dan altijd in de apotheek. Dat geldt ook voor medicijnen die u in de drogist koopt.
  • Een controle op veilig gebruik van zelfzorgmiddelen: meld altijd in de apotheek of u nog medicijnen gebruikt die in de drogisterij gekocht heeft.
  • Adviezen voor goede huidverzorging: weet u dat apotheek Ridderveld huidverzorging van de merken Vichy, La Roche Possay en Eucerin in huis heeft!

Naast deze zorgactiviteiten hebben we ook een aantal services:

  • De bezorgservice: indien u niet in de gelegenheid bent zelf naar de apotheek te komen dan kunt u de apotheek vragen uw medicatie thuis te bezorgen. Bij medicijnen die continue worden gebruikt, wordt het de volgende dag bezorgd, indien het om spoedmedicatie gaat dan wordt dit indien mogelijk dezelfde dag nog gebracht. Bezorging van receptmedicijnen is kosteloos, in de overige gevallen betaalt u 2,50 euro.
  • De herhaalservice: indien u medicijnen chronisch gebruikt kunt u gebruik maken van de herhaalservice. Dit houdt in dat de apotheek uw chronische medicatie na toestemming van uw huisarts elke maand of drie maanden automatisch klaarzet. U hoeft zelf de huisarts niet meer te bellen. Maakt u nog geen gebruik van deze service en heeft hier wel belangstelling voor vraag hier dan naar in de apotheek.
  • Medicatieoverzicht: een medicatieoverzicht kunt u downloaden via mijngezondheid.net.

Wilt u meer weten ga dan naar de eigen website van apotheek Ridderveld.

Apotheek Ridderveld is net de overige apotheken in Alphen aan den Rijn onderdeel van Alphen op één Lijn alphen op een lijn def logo fc

 SSG Lupine

Stichting Samenwerkingsverband Gezondheidscentrum Lupine
Lupinesingel 85
2403 CM Alphen aan den Rijn

AOEL logo email

SSG Lupine is onderdeel van Alphen op één Lijn.