Snel naar...

Inhalatie-instructie

Indien u van de arts inhalatiemiddelen krijgt voorgeschreven zal de apotheek u begeleiden in het juiste gebruik van deze middelen.

Bij een eerste uitgifte krijgt u extra uitleg over het medicijn, zoals de werking van het medicijn, eventuele bijwerkingen die kunnen optreden, hoe vaak u het medicijn moet inhaleren, wat als u een dosering bent vergeten enz. Naast deze uitleg zullen ook alle handelingen worden doorgenomen hoe u het medicijn moet inhaleren, we doen het zelf een keertje voor, maar laten het u ook zelf doen.

Bij een tweede uitgifte van het medicijn bespreken we met u of de klachten zijn verminderd en of er nog bijwerkingen zijn opgetreden. Ook bieden we u de gelegenheid de inhalatietechniek nog een keer door te nemen.

InhalatorUit onderzoek blijkt namelijk dat veel mensen die inhalatiemedicijnen gebruiken problemen hebben met de juiste inhalatietechniek. Ook als men u al eerder verteld heeft hoe u het medicijn moet gebruiken gaat het niet altijd goed. Verder blijkt dat er na jarenlang gebruik foutjes in kunnen sluipen. 68% van de bij ons bekende patiënten met inhalatiemedicijnen maakt fouten bij het inhaleren; dit kan betekenen dat u van het medicijn teveel of te weinig binnen krijgt, waardoor de behandeling niet het gewenste resultaat zal hebben.                                        

Het zijn vaak maar kleinigheden waar u op moet letten.                

Graag nodigen wij u uit om een afspraak te maken om samen met u even de inhalatietechniek te oefenen. Een keer oefenen in de apotheek kost 5 tot 10 minuten, maar gebleken is dat de meeste patiënten er veel aan hebben.                          

Belt u rustig voor een afspraak of klik hier om een afspraak online te maken, neem wel uw eigen apparaatje mee.

 SSG Lupine

Stichting Samenwerkingsverband Gezondheidscentrum Lupine
Lupinesingel 85
2403 CM Alphen aan den Rijn

AOEL logo email

SSG Lupine is onderdeel van Alphen op één Lijn.